Historien om Pickleball

Pickleball föds

Efter att ha spelat golf en lördag under sommaren 1965 återvände Joel Pritchard, kongressman från delstaten Washington, och Bill Bell, framgångsrik affärsman, till Pritchards hem på Bainbridge Island, WA (nära Seattle) för att finna sina familjer sittande runt och inte ha något att göra.

På egendomen fanns en gammal badmintonbana, så Pritchard och Bell letade efter badmintonutrustning men kunde inte hitta ett komplett set av racketar. De improviserade och började spela med pingisracketar och en perforerad plastboll.

Till en början placerade de nätet i badmintonhöjd på 152,5 cm tum och volleyade bollen över nätet. När helgen fortskred märkte spelarna att bollen studsade bra på asfaltunderlaget, och snart sänktes nätet till 81,3 cm.

Nästa helg introducerades Barney McCallum till spelet hemma hos Pritchard. Snart skapade de tre männen regler, med stor inverkan från badminton. De höll fast vid det ursprungliga syftet, vilket var att erbjuda ett spel som hela familjen kunde spela tillsammans.

Den första permanenta pickleballbanan byggdes i trädgården hos Joel Pritchards vän och granne, Bob O'Brian.

Namnet Pickleball ska komma från familjen Pritchards hund hette Pickles och att den brukade jaga bollen när de spelade. 

National Observer publicerade en artikel om pickleball, följt av en artikel från 1976 i Tennis magazine om "Amerikas nyaste racketsport."

Samma år hölls världens första kända pickleball-turnering på South Center Athletic Club i Tukwila, Washington. David Lester vann herrsingel och Steve Paranto kom på andra plats. Många av deltagarna var collegespelare i tennis som visste väldigt lite om pickleball. Faktum är att de övade med stora träpaddlar och en plastboll av softbollstorlek.

Kvinnlig pickleballspelare med svart crbn keps framför många pickleballbanor.

Så här spelar man Pickleball

Upptäck spänningen med pickleball, den snabbt växande och roliga racketsporten som kombinerar element från tennis, badminton och bordtennis. Med sina enkla regler och tillgänglighet för alla åldersgrupper har pickleball blivit en favoritaktivitet över hela världen. Ta det första steget mot att bli en pickleball-mästare och upplev en ny dimension av sportglädje!

Pickleballregler

Engelska slanguttryck inom Pickleballvärlden!

Vet du vad de olika Pickleballuttrycken betyder?

Headheadrubrik

Huvudrubrik

ValRubrik

Rubrik1

Rubrik2

  • aasd
  • as

asa

as

Collapsible row

Collapsible row

Collapsible row