Om Pickleball

Välkommen till vår omfattande guide "Om Pickleball"!

Upptäck allt du behöver veta om den populära racketsporten pickleball. Från regler och utrustning till strategier och hälsomässiga fördelar – vår information täcker allt. Lär dig grunderna i pickleball och fördjupa din förståelse för spelet genom våra tydliga beskrivningar och experttips.

Utforska även våra artiklar om pickleballhistoria, turneringar och hur du väljer rätt utrustning för att maximera din spelupplevelse. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare, är vår guide "Om Pickleball" din ultimata resurs för att fördjupa dig i denna spännande sport. Ta steget in i världen av pickleball och låt oss guida dig genom dess fängslande dimensioner!

Pickleball - den snabbaste växande sporten i USA

Pickleball är den snabbast växande sporten i USA, är en spännande blandning av tennis, bordtennis och badminton, som spelas på en bana av liknande storlek som badminton. Med specialregler som gör spelet unikt och engagerande har det blivit allt mer populärt. Ledande varumärken som CRBN och Zcebra är välkända inom pickleballvärlden.

Vill du sätta upp en pickleballbana?

Det finns flera alternativ! Du kan använda en befintlig badmintonbana eller spela över en tennisbana och enkelt markera kökets linjer med tejp. Alternativt kan du skapa en bana utomhus genom att tejpa eller måla den på asfalten. Det är enkelt att komma igång och kräver inga stora investeringar.

 

Kvinnlig pickleballspelare med svart crbn keps framför många pickleballbanor.

Så här spelar man Pickleball

Upptäck spänningen med pickleball, den snabbt växande och roliga racketsporten som kombinerar element från tennis, badminton och bordtennis. Med sina enkla regler och tillgänglighet för alla åldersgrupper har pickleball blivit en favoritaktivitet över hela världen. Ta det första steget mot att bli en pickleball-mästare och upplev en ny dimension av sportglädje!

Pickleballregler

Engelska slanguttryck inom Pickleballvärlden!

Vet du vad de olika Pickleballuttrycken betyder?

Gammalt foto på en tidig pickleballbana. Barn spelar.

Sporten Pickleball föds

Efter att ha spelat golf en lördag under sommaren 1965 återvände Joel Pritchard, kongressledamot från delstaten Washington och Bill Bell, framgångsrik affärsman, till Pritchards hem på Bainbridge Island, WA (nära Seattle) för att hitta sina familjer som satt och inte hade något att göra.

Läs mer